*Kasvien taikaa Suomen luonnosta*

Online-tapahtuma POHJOLAN LUONNON MAGIASTA kiinnostuneille 23.4.2023!


KOKO PÄIVÄN KESTÄVÄ TAPAHTUMA KOOSTUU USEISTA LUENNOITSIJOISTA JA PÄIVÄN AIKANA PANEUDUMME MAAGISEEN TYÖSKENTELYYN LUONNON KANSSA, SEKÄ TUTKIMME LUONNON MERKITYSTÄ KULTTUURIHISTORIASSA!

Pohjolan Magian synty

Olipa kerran kaksi kasvimagiaa harjoittavaa noitaa, Neea Maa ja Minja – Sawon Noita, jotka törmäsivät toisiinsa sosiaalisen median taianomaisissa syövereissä. Molempia noitia yhdisti haave tapahtumasta, jossa ihmiset kokoontuisivat yhdessä oppimaan kasvimagiasta ja erityisesti Pohjoisen luonnon mystiikasta. Suomalaisen luonnon siimeksestä löytyy monta taianomaista ja voimakasta kasvia, jotka ovat näkyvästi jääneet kansainvälisten ilmiöiden varjoon. Nyt olisi siis oikea aika nostaa nämä tutut kasviapurit takaisin kunniapaikalleen, jolla ne ovat alunperin Suomalaisessa magiakulttuurissa olleetkin. 

Tästä inspiroituneena noidat päättivät alkaa tuumasta toimeen ja rakentaa Suomeen ihkaensimmäistä kasvi- ja luonnonmagiaan keskittyvää online-tapahtumaa. Tavoitteena oli, että tapahtuman tulisi koostua alan ammattilaisista ja osaavista harjoittajista sekä sen tulisi tehdä kunniaa pohjoiselle luonnolle. Niinpä he ovat koonneet yhteen luonnon liittolaisia ympäri Suomen, jotka tulevat jakamaan tietoa ja taitoaan tapahtumassa, jotta meille kaikille olisi tarjolla ripaus enemmän oman luontomme Pohjolan magiaa.

Puhujat

KUPARIKETTU

”NYKYAIKAINEN LUONTOYHTEYS JA LUONNONMAGIA”

Noidilla on läpi historian ollut poikkeuksellisen syvä yhteys luontoon ja luonnon syklisyyteen. Heistä on puhuttu esimerkiksi shamaaneina, druideina, papittarina, parantajina, viisaina naisina, tietäjinä ja kansanparantajina, jotka tunsivat luonnon kiertokulun, auringon- ja kuunvaiheet, parantavat yrtit ja kasvit kauan ennen kehittynyttä lääketiedettä. Luennon aikana pohditaan miten noitien rooli parantajina loppui, miksi työskentely luonnon kanssa alkoi vähentymään ja miksi luontoyhteyteen olisi nyt syytä kiinnittää enemmän huomiota. Entä millaista luonnonmagia on vuonna 2023? Kuparikettu on nykyaikainen noita, meedio, sosiaalisen median vaikuttaja ja kirjailija, joka on työllään lisännyt ymmärrystä ja yhdenvertaisuutta esimerkiksi meedioita, noitia ja noituutta kohtaan. Ohjausalan ammattilaisena hän kouluttaa ja puhuu erilaisissa tapahtumissa, tuottaa erilaisia meditaatioharjoituksia ja ohjaa henkisiä kehityspiirejä. Hänen ensimmäinen kirjansa Noitakirja – nykynoidat ja noitien historiaa ilmestyi vuonna 2021. Seuraava teos Nykynoidan käsikirja julkaistaan aikaisintaan vuonna 2023. 

KOTISIVUT: https://kuparikettu.fi 

YOUTUBE: https://www.youtube.com/kuparikettu 

FACEBOOK: https://www.facebook.com/kuparikettu 

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/kuparikettuli 

TIKTOK: @Kuparikettun

TOPI LINJAMA 

”SIENET, HILJAISET OPPAAT”

Mitä sienet opettavat meille? Mihin ne meidät opastavat ja mitä ne meistä kertovat? Luennolla pohditaan näitä kysymyksiä muun muassa sientenmetsästyksen, suolistomikrobien ja sienten salatun elämän kautta.

Topi Linjama on joensuulainen freelance-toimittaja, musiikkitieteilijä ja sienenpoimija. Sieniä hän on harrastanut intohimoisesti parikymmentä vuotta ja kirjoittanut niistä mm. Suomen Luontoon ja Elonkehään. Lisäksi hän on kirjoittanut muutamia kirjoja, kuten palkitun Bach-kirjan ”Matkaopas Matteus-passioon” (Basam, 2020). Viime syksynä ilmestyi Topin ensimmäinen sienikirja ”Parhaat ruokasienet selkokielellä” (Kirjokansi, 2022)

FACEBOOK: https://www.facebook.com/sieniapaja

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/sieniapaja

KOTISIVUT: http://sieniapaja.fi/

JENNA ROHTOMIELI  

”ETEERISET ÖLJYT JA KASVIVEDET NOIDAN KEITTIÖSSÄ”

Eteeristen öljyjen sisäinen käyttö on aromaterapian kuuma peruna. Saako niin tehdä vai ei, ja jos saa, miten ja milloin? Entä mitä ihmettä noidan keittiössä voi tehdä hydrolaateilla eli kasvivesillä? Tällä luennolla käymme perusteluiden kera läpi suositeltavia ja vääriä tapoja hyödyntää aromaterapian helmiä maagisen keittiön näkökulmasta.

Jenna on moderniin aromaterapiaan erikoistunut luontaisterapeutti ja Tampereen keskustassa kivijalkaan mökkinsä rakentanut kylänoita. Hänen työhönsä kuuluu erilaisten henkisyyden äärelle saattavien tapahtumien järjestäminen työhuoneellaan, moderniin aromaterapiaan liittyvä neuvonta ja kouluttaminen sekä tarot- ja astrologiatulkinnat. Jenna kouluttaa aromaterapiaa alkeista neuvojatutkintoon saakka ja yrityksensä ytimenä onkin tuoda Suomeen modernia ja turvallista aromaterapiatietoutta kaiken hutun ja vanhanaikaisten luulojen keskelle. Hänellä on myös laadukkaisiin aromaterapiatuotteisiin erikoistunut verkkokauppa ja Jenna haluaisikin kuorruttaa koko tämän hektisen maailman nerolihydrolaatin rauhoittavalla tuoksulla.

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/rohtomieli 

FACEBOOK: https://www.facebook.com/rohtomieli 

KOTISIVUT: www.rohtomieli.fi

ELINA SJÖBLOM 

 ”KASVIEN SISÄINEN INFORMAATIO –

VALJASTA SALAISUUDET KÄYTTÖÖSI KUKKATIPPOJEN AVULLA”

Kasvit lähettävät ympärilleen jatkuvasti viestejä, jotka jokaisen meistä on mahdollista havaita. Tarvitaan vain hieman tarkkaavaisuutta ja halua ymmärtää kasvien energioita. Kasvikunta on täynnä informaatiota, joka voidaan valjastaa ihmisten käyttöön esimerkiksi kukkatippojen avulla.

Elina Sjöblom tunnetaan Sysimaan noitana. Hän on perustanut Sysimaa osuuskunnan, Pakanalliset syysmessut ja Magiapuodin, joita hän pyörittää yhdessä kollegoidensa Nina Sulkasen ja Juha Kirkkalan kanssa. Elinalla on 30 vuoden kokemus yrttinoituudesta. Pääasiassa hän työskentelee lääke- ja magiayrttien parissa. Puutarhanhoito, yrttien kasvatus ja kerääminen sekä erilaisten magiatuotteiden valmistus on hänelle jokapäiväistä puuhastelua. Häneltä löytyykin satoja magiareseptejä sekä erilaisia loitsuja.

Elina työskenteli mielenterveyspuolella useamman vuoden, kunnes siirtyi energia- ja luontaishoitojen pariin. Hän on kouluttautunut myös merkonomiksi. Tällä hetkellä hän on kokopäiväinen yrittäjä. Yrittäjyyteen sisältyy tapahtumien järjestämistä, yrtti- ja magiatuotteiden suunnittelua ja valmistamista, luonto- ja luonnonsuojeluprojektien tekemistä, Magiapuodin pyörittämistä, Suomen Noitaopiston opettajana toimimista ja monia muita mielenkiintoisia pakanallisuuteen ja noituuteen liittyviä projekteja.

INSTAGRAM: www.instagram.com/magicalkatarina
KOTISIVUT: 

https://www.magiapuoti.fi/
https://www.sysimaa.fi/
https://www.pakanallisetmessut.fi/
https://www.noitaopisto.fi/

JOHANNA PÄÄKKÖNEN 

”PYHÄ SAVU – MAAGISIA SUITSUKEAINEKSIA OMASTA LUONNOSTAMME”

Alkuperäiskansat ovat polttaneet yrttisekoituksia tuhansien vuosien ajan seremonioissa, parantamiseen, rentoutumiseen, rituaaleissa, henkisessä työskentelyssä ja saavuttamaan henkioppaiden ohjausta. Heille nämä pyhät kasvit edustivat lääkkeitä, henkeä ja magiaa, niitä käytettiin suurella kunnioituksella. Kasvit ovat maapallon lahjoja meille. Monet näistä yrteistä luovat korkeavärähteisen energian kun niitä poltetaan. Sanotaan, että yrttejä poltettaessa kasvin henki luovuttaa energiansa ja savu mm. poistaa negatiivisia energioita tilasta.

Luennolla käydään läpi mitä erilaisia kasvi ja puuaineksia luonnossamme on joita voidaan käyttää suitsukkeina. Puhumme myös niiden metafyysisistä ominaisuuksista ja miten voit käyttää niitä erilaisten loitsujen tukena.

 

Johanna on maagisten tapojen etsijä ja noituuden harjoittaja yli 20 vuoden ajan. Hän yhdistää ikivanhoja tapoja omiin kokemuksiinsa ja jakaa tietoa miten tämä maaginen viisaus ja mystiset opetukset ovat meidän kaikkien saatavilla avuksi omaan arkeen. Johannalle noituus ei ole pelkästään elämäntapa vaan myös ammatinharjoittamista, jossa hänen työnsä keskittyy monimuotoisesti henkiseen valmennukseen, magiaan liittyvien kurssien pitämiseen ja joka päivä käytettävien rituaalivälineiden sekä magiatuotteiden valmistamiseen. 

KOTISIVUT: sielunsilmin.fi

INSTAGRAM: instagram.com/witchoflynxriver @witchoflynxriver
FACEBOOK: facebook.com/witchoflynxriver @witchoflynxriver

NEEA MAA – KESTÄVÄ KASVIMAGIA

Mitä kaikkea tapahtuu kun moderni kasvimagian harjoittaja kohtaa miljoonia vuosia vanhan Äiti Maan voimat? Mikä määrittelee suhteemme tämän päiväiseen luontoon ja sen magiaan? Luennon aikana pohdimme näitä kysymyksiä ja sukellamme tarkkailemaan kasvimagiaa kestävästä näkökulmasta. Löydä työkaluja, joilla viedä itsesi paikallisten kasvien magian äärelle ja joilla taistella alkuperäisen luontomme sinnikkäitä vihollisia vastaan. Tämän luennon jälkeen saat varmasti uusia ideoita kehittää kasvimagiaasi kestävämmäksi niin sinulle kuin Äiti Maallekin.

Neea Maa on pohjoisista metsistä inspiroitunut herbalisti, luontoalan opiskelija, sisällöntuottaja ja vihreä noita, joka pyrkii työllään tuomaan yhteen kasvien modernina tutkitut ja muinaisena tunnetut maailmat. Neea jakaa havaintojaan villiyrteistä, luonnon rohdoista ja kasvimagiasta sosiaalisessa mediassa sekä Maan taikaa – nimisessä podcastissaan. Hän on ollut mukana tekemässä villiyrtteihin keskittyvää Vuodenajoissa – keruukalenteria vuodelle 2023 sekä uusimpana aluevaltauksena järjestämässä Suomeen tätä ihkaensimmäistä kasvimagiaan keskittyvää online-tapahtumaa nimeltä Pohjolan magiaa.

KOTISIVUT: www.maan-taikaa.webnode.fi

FACEBOOK: https://facebook.com/maantaikaa

INSTAGRAM: https://instagram.com/maantaikaa

PODCAST: https://open.spotify.com/show/5zeadDCoBNKN83ONAlzYoh

 

SAWON NOITA

”KASVIHENGET MAAGISEN TYÖSKENTELYN TUKENA”

Jokaisella kasvilla on oma henkensä ja ne tarjoavat suuren mahdollisuuden noidan maagiseen työskentelyyn. Kuinka kasvihenkien kanssa työskennellään ja kommunikoidaan, mihin niitä voi käyttää apuna? Ja mikä oli pyhän puun voima suomalaisessa kansanperinteessä? Näihin kysymyksiin saamme vastauksia Sawon Noidan luennossa kasvihengistä.

Sawon Noita on meedio, näkijä ja perinteisen noituuden harjoittaja. Hän on Sawon Noita-podcastin juontaja ja haluaa jakaa tietoa noituudesta ja kansanperinteistä. Jo lapsesta saakka paljon luonnossa aikaa viettäneenä ja vanhan kansan taruja kuunnelleena hän on aina saanut voimaa ja tukea työskentelyynsä kasvihengiltä. Noituutta hän on harjoittanut lapsesta saakka.

INSTAGRAM: https://instagram.com/sawonnoita
PODCAST: https://sawonnoita.podbean.com/
KOTISIVUT: sawonnoita.com

Tykkää tästä:

Tykkää Lataa...